Azoka Herritiken dastatu ahal izango diren menuekin jarraitzen dugu zuen sabelen interesa sortzen. Jai Alaiko jatetxeak prestatuko duen menuak izandako arrakasta ikusi eta gero gatozen Loiolan erreferentzia den Kiruri jatetxearen menuarekin. Azoka berezian, urolako barazkiak, bertako sagarrak eta labeldun txahal masailak erostea gomendatzen dizuegu errezeta hauek burutzeko.
ONDDOAK OSTOREAN
Nola egin: Jarri esne-gaina berotzen (bi litro), eta utzi loditzen. Aurrez, onddoak zatitu eta prestatuko dira, eta esne- gain horri erantsiko zaizkio. Berriro loditzen utziko da. Haragi salda pixka bat botako zaio gero, eta berriro ere loditzen utziko da, ore bat osatu arte. Aurrez prestatuta edukiko dugu hostore bilkin bat (vol- au-venta), erdian betegarria sartzeko zulatuta. Saltsa egiteko ere, betegarri horixe bera erabiliko da, baina haragi salda apur bat erantsiko zaio pixka bat mehetzeko, eta boilur pixka bat botako zaio, aroma apur bat emateko. Hostorea bete ondoren, labean sartuko dugu hamar bat minutuz, 160 gradura. Platerera atera, eta saltsa apur bat botako diogu. Prest daukazu!
LABELDUN TXAHAL MASAILAK
Nola egin: Kazola batean, hainbat barazki egingo ditugu poliki- poliki su eztitan: Azoka herritiken erositako tipula, azenarioa, piper gorri pixka bat, tomate apur bat eta porrua. Poliki-poliki egingo ditugu, kolore apur bat hartu arte, eta txahal-masailak erantsiko dizkiegu gero. Koñak zurrusta bat botako diogu, eta erre egingo dugu, eta, ondoren, bi botila ardo beltz erantsiko dizkiogu. Loditzen utziko diogu pixka batean, eta ura botako diogu ondoren, estali arte. Egosten utziko da guztia, ondo egiten den arte. Txahal-masailak eginda daudenean, atera egingo dira, eta gatza eta piperbeltza botako dizkiegu berdurei; beste pixka batez utziko ditugu sutan, eta, gero, irabiatu egingo ditugu. Txanotik pasatuko dugu saltsa, finagoa gera dadin. Txahal- masailak xerretan ebakiko ditugu, eta saltsa botako diogu guztiari gainetik. Prest!
BERTAKO SAGAR BETEAK
Nola egin: Hartu sagarrak, eta kendu mutxikinak. Gero, xerratan ebakiko dira, irin eta arrautzetan pasatuko dira, eta frijitu egingo dira. Hartu bi xerra, eta sandwich bat egingo dugu, erdian pastel-krema jarriz. Mugurdi-marmelada eranstea baino ez zaigu falta. Mahairatzeko, bi sagar-sandwich hartu, eta platerean jarriko ditugu; eta, epelduta daudenean, azken ukitu bat emango diegu, mugurdi-marmeladarekin.