Bertako Kalabazin beteak

Sagasti Zaharko menua Azoka Herritiken

Osagaiak: 4 pertsonentzat.

• Bertako kalabazin 1

• Tipula 1

• Baratxuria, 2 Ale

• Etxeko tomate egina

• 40 gr olio

• Gatz pittin bat barazkientzat

• Urdaiazpiko egokia, 150 gr

• Gratinatzeko gazta (Idiazabal)

Nola egin:

Lehenik eta behin, kalabazina garbitu eta erditik luzetara moztu; koilara batekin, barrua hustu (zm 1-ko lodiera utzi azalari), eta lurrunetan prestatu. Kalabazinaren barrukoa, etxeko tomatea, tipula, baratxuriak eta urdaiazpiko egosia txikitu eta nahasi, eta su txikian egin. Kalabazinak egosketa-puntuan atera (berdin dio oraindik gogortxoak badaude, labean amaituko ditugu); bete kalabazinak egin dugun nahasiarekin, eta, ondoren, gazta gainetik jarri eta 10 bat minutuan labean gratinatu (200ºc).

Partekatu:

Utzi zure Iruzkina