Oilasko errea

Osagaiak:

* Oilasko oso bat.

* Baratxuria, 3-4 ale.

* Errezil sagar bat.

* Oliba olio birjina.

* Gatza.

* Ardo zuria.

* Koñaka.

* Pikillo piperrak.

* Tipula.

Prestaketa:

Labeko xaflan jarriko dugu oilaskoa; oilaskoaren barruan sagarra sartuko dugu, gero sagar purea egiteko eta pure horrekin platera apaintzeko; baratxuria, olioa, gatza, ardo zuria eta koñaka gehituko dizkiogu eta aurretik berotuta dugun labean sartuko dugu oilaskoa, 175gradutara, 40 minutuz gutxi gorabehera.

Eginda dagoenean, oilaskoa labetik atera eta zatitu egingo dugu; platerean jarri eta sagar purearekin, tipularekin eta pikillo-piperrekin apainduko dugu.


oilaskoa

Partekatu:

Utzi zure Iruzkina