Urola Gustagarriren lehen edizioa martxoaren 7tik apirilaren 27 bitartean burutuko da, udaberrian. Eta garaian garaikoaren kontsumoa sustatu eta bultzatzeko arkumea (eukal esne bildotsa) eta arkumetik eratorritako produktuak sustatuko ditu. Honela, ekimenean parte hartzen duten jatetxeek arkumearekin osatutako menu bereziak prestatuko dituzte: arkume gibela saltsan, arkumea burduntzian, arkumea labean, onddo eta fuaz betetako arkumea… Bestalde, baserrietara eta ustiategietara bisitak ere antolatu dira, eta nola ez, gainera hitzordu gastronomikoak ere egingo dira: topaketak, dastaketak eta azoka bereziak, besteak beste.
Urola Gustagarri ekimenerako bereziki sortutako esku orrian duzu informazio osoa.
Martxoak 7, ostirala – AZPEITIA
”Urola Gustagarri” aurkezpen prentsaurrekoa,11:00etan Sanagustin Kulturgunean.
Martxoak 9, igandea – BEIZAMA
Bisita gidatua+produktuen degustazioa: “Baserri dibersifikatua”, Aitzalde baserria.
Bisitaren hasiera 10:30ean Beizamako plazan.
Info. eta erreserbak: 630 181 994
Martxoak 15, larunbata – AZKOITIA
“Urola gustagarri” ekimenaren herri aurkezpena plazan, 12:00etan. Labeldun arkume, sagardoaren degustazioa eta haurrentzako sorpresak.
Martxoak 16, igandea – BEIZAMA
Bisita gidatua+produktuen degustazioa: “Limousin arrazako behiak”, Leunda ustiategia.
Bisitaren hasiera 10:30ean Beizamako plazan.
Info. eta erreserbak: 630 181 994
Martxoak 22, larunbata- ERREZIL
Bisita gidatua+produktuen degustazioa: Idiazabal gaztaren elaborazio prozesua. Aitzarte baserria. Hasiera puntua 10:00etan, baserrian.
Info eta erreserbak: 686 837 828
Martxoak 23, igandea – BEIZAMA
Ibilaldia+produktuen degustazioa: Paseoa eta jolasak, Basoa neguan.
Hasiera puntua 10:00etan Beizamako plazan.
Info. eta erreserbak: 630181994
Martxoak 29, larunbata – ERREZIL.
Bisita gidatua+produktuen degustazioa:
“Baserri dibersifikatua – baserriaren bilakaera”, Irure Txiki baserria.
Hasiera puntua11:00etan baserrian.
Info. eta erreserbak 605 755 543
Martxoak 30, igandea – ERREZIL
Bisita gidatua+produktuen degustazioa: “Baserri dibersifikatua – Errezil sagarra”, Irure
Txiki baserria. Hasiera puntua 11:00etan baserrian bertan.
Info. eta erreserbak 605755543
Apirilak 5, larunbata – ZESTOA
Azoka berezia: produktoreak, degustazioak, haurrentzako sukaldaritza tailerrak… Goizean zehar.
Apirilak 6, igandea – BEIZAMA
Bisita gidatua: “Okindegia eta nekazaritza ekologikoa” Leundaberri baserria. Bisitaren hasiera 10:30ean Beizamako plazan.
Info. eta erreserbak: 630 181 994
Apirilak 8, asteartea – AZPEITIA
Bertako ekoizle eta ostalarien arteko topaketak, Larrañaga hotela-jatetxean.
Apirilak 12, larunbata -AZPEITIA
Añota sagardotegia. “Sagardoaren ekoizpen prozesua”. Bisita gidatua+kata+degustazioa+bazkaria (sagardotegi menua).
Info. eta erreserbak: 943 81 20 92
Apirilak 13, igandea – ERREZIL
Bisita gidatua+produktuen degustazioa: “Baserri dibertsifikatua – Errezil sagarra”,
Irure Txiki baserria.
Hasiera puntua 11:00etan baserrian.
Info. eta erreserbak 605 755 543
Apirilak 19, larunbata – BEIZAMA
Bisita gidatua+produktuen degustazioa: “Artzai gaztaren ekoizpena” Arreta
baserria. Bisitaren hasiera 10:30ean Beizamako plazan.
Info. eta erreserbak: 630 181 994
Apirilak 26, larunbata- ERREZIL
Bisita gidatua+produktuen degustazioa: “Baserri
dibertsifikatua – baserriaren bilakaera”, Irure Txiki baserria. 11:00etan baserrian.
Info. eta erreserbak 605 755 543
Apirilak 27, igandea – ERREZIL
Bisita gidatua+produktuen degustazioa: “Baserri dibertsifikatua – Errezil sagarra”,
Irure Txiki baserria. Hasiera puntua 11:00etan baserrian.
Info. eta erreserbak 605 755 543