Barazkien entsalada ahate konfitarekin

OSAGAIAK: 4 pertsonarentzat

Ahate konfit bat

Letxuga desberdinak

300g leka

2 patata

Olioa

Ozpina

Gatza

Basoko fruten siropea

NOLA EGIN:

Konfita prestatzeko, haragia gatzarekin eta baratxuriarekin igurtzi, estali eta 36 orduz hozten utzi. Gazituak kontserbatzaile moduan funtzionatzen du. Haragia egosi aurretik, garbitu
gatza eta lehortu. Haragia eta desegindako koipea kabitzeko adinako ontzi batean ipini, eta labean sartu (76º–135º). Haragia galdarraztatu (eskalfatu) gutxienez egosi arte, edo
haragia samurtu arte, 90 min 10 or. artean.

Letxugak garbitu, julianan moztu, ontzi batean ipini eta gozatu. Letxuga geruza bat jarri platerean, gainetik aurrez egositako leka eta patatak, eta ondoren bere koipetan salteatutako ahate konfita gehitu.

Amaitzeko, basoko fruten olioarekin dekoratu (bol batean olioa ipini, siropea gehitu eta nahastu).


IMG_5139Errezeta: Kiruri jatetxea

Loiolako Inazio Hiribidea, 24 – 20730 Azpeitia (Gipuzkoa) • Tel.: 943 81 56 08

Posta-e: info@kiruri.com

www.kiruri.com

 

Partekatu:

Utzi zure Iruzkina