Arrautza puskatuak foiearekin

Osagaiak: Lau pertsonarentzat

  • 2 patata
  • Onddoak 100gr
  • 4 baserriko arrautza
  • Foie freskoa, 4 laminatxo
  • Saltsarako osagaiak:
    • 2 tipula
    • 4 azenario
    • 4 porru
    • olioa
    • gatza

Nola egin:

  1. Hasteko, tipula, azenarioa eta porrua txiki-txiki egin, eta oliotan ondo potxatu. Kolorea hartzen utzi, saltsarako da eta.
  2. Barazkiak guztiz potxatuak ditugunean, dena irabiatu eta saltsa hori berriro egosi, saltsak gorputz eta kolore egokia har dezan.
  3. Ondoren, patatak zuritu eta ‘panadera’ eran egin, hori platerren azpialdea izango da eta.
  4. Patatak egiten diren bitartean, onddoak hartu, zatikatu eta tipularekin batera dena goxatuko dugu.
  5. Eginak ditugunean aurretik egina dugun saltsarekin nahastu. Hori pataten gainetik joango da.
  6. Ondoren, baserriko arrautzak hartu, oliotan frijitu eta onddoekin dugun saltsarekin gainean jarri.
  7. Amaitzeko foiea hartu, xerra fin samar bat ebaki, eta olio tantatxo batekin frijitu egingo dugu.
  8. Urre kolorea hatzen duenean, gatz pittin bat bota, eta arrautzaren gainean jarriko dugu.

Jateko unean dena nahastea gomendatzen da.


ElosiIMG_5380aga auzoa, 353 – 20730 Azpeitia (Gipuzkoa) • Tel.: 943 81 34 42
Posta-e: sagastizahar@hotmail.es

Partekatu:

Utzi zure Iruzkina