Osagaiak: Lau pertsonarentzat
- 400g hegaluze (zatietan)
- 600g piper gorri
- 400g berenjena
- 120g letxuga (mota desberdinetakoak)
- 80g Cherry tomate
- Kukulua lau zatitan moztuta
- Oliba olioa
- Jerezko ozpina
- Gatza
NOLA EGIN:
- Piper gorriak garbitu, zapi batekin lehortu eta labeko plaka batean jarri.
- Oliba olioa gehitu eta labean 190º sartu 25 minutuz.
- Behin eginda daudenean, hozten utzi, eta jarraian, azala eta haziak kendu.
- Ondoren tiratan moztu eta utzi.
- Berenjenarekin ere piperrarekin egindako pausu berak jarraitu, gradu eta denbora ere modu berean neurtuz.
- Ontzi batean 50ml oliba olio berotzen jarri. Berotutakoan, piperrak eta berenjenak gehitu eta su txikian bost minutuz eduki.
- Amaitzeko gatza bota eta hozten utzi.
- Aparte, ontzi batean, gozatzeko erabiliko den olioari eta ozpinari gatza gehitu, eta ongi nahastu.
AURKEZPENA:
- Piperrak eta berenjenak ongi xukatu eta plateraren erdian jarri.
- Jarraian, letxugak, tomateak eta hegaluze zatiak jarri.
- Behin osagaiak jarrita, gozatu eta norbere gustura dekoratu.
Loiolako Inazio Hiribidea, 5 – 20730 Azpeitia (Gipuzkoa)
Tel.: 943 81 43 15
Posta-e: mikeluriajatetxea@gmx.es