Nola egin: Kazola batean, hainbat barazki egingo ditugu poliki- poliki su eztitan: Azoka herritiken erositako tipula, azenarioa, piper gorri pixka bat, tomate apur bat eta porrua. Poliki-poliki egingo ditugu, kolore apur bat hartu arte, eta txahal-masailak erantsiko dizkiegu gero. Koñak zurrusta bat botako diogu, eta erre egingo dugu, eta, ondoren, bi botila ardo beltz erantsiko dizkiogu. Loditzen utziko diogu pixka batean, eta ura botako diogu ondoren, estali arte. Egosten utziko da guztia, ondo egiten den arte. Txahal-masailak eginda daudenean, atera egingo dira, eta gatza eta piperbeltza botako dizkiegu berdurei; beste pixka batez utziko ditugu sutan, eta, gero, irabiatu egingo ditugu. Txanotik pasatuko dugu saltsa, finagoa gera dadin. Txahal- masailak xerretan ebakiko ditugu, eta saltsa botako diogu guztiari gainetik. Prest!