Labeldun txahal masailak

Kirurin bigarren platerra Azoka Herritiken

Nola egin: Kazola batean, hainbat barazki egingo ditugu poliki- poliki su eztitan: Azoka herritiken erositako tipula, azenarioa, piper gorri pixka bat,  tomate apur bat eta porrua.  Poliki-poliki egingo ditugu, kolore apur bat hartu arte, eta txahal-masailak erantsiko dizkiegu gero. Koñak zurrusta bat  botako diogu, eta erre egingo  dugu, eta, ondoren, bi botila ardo beltz erantsiko dizkiogu. Loditzen utziko diogu pixka batean, eta ura botako diogu  ondoren, estali arte. Egosten utziko  da guztia, ondo egiten den arte. Txahal-masailak eginda daudenean, atera egingo dira, eta gatza eta piperbeltza  botako dizkiegu berdurei; beste pixka  batez utziko ditugu sutan, eta, gero, irabiatu egingo ditugu. Txanotik pasatuko dugu saltsa, finagoa gera dadin.  Txahal- masailak xerretan ebakiko ditugu,  eta saltsa botako diogu guztiari gainetik. Prest!

Partekatu:

Utzi zure Iruzkina