OSAGAIAK (4 lagunentzat)
- Ardi-esnea
- 500 ml
- Gatzagia
- Sagar-purea
- 200 g Laranja erdiaren zukua
- Laranja erdiaren birrina
- Azukrea 125 g
PRESTAKETA
Marmelada egiteko:
- Azukrea, sagar-purea, laranja-zukua eta laranja-birrina jarriko ditugu ontzi batean, eta su eztitan loditzen utziko dugu guztia, etengabe eraginez, guk nahi dugun lodiera hartu arte.
- Eginda dagoenean, hozten utziko dugu.
Mamia egiteko:
- Ardi-esnea epelduko dugu, gatzagia botako diogu, eragin egingo dugu eta, ondoren, sagar-marmeladarekin prestatuta ditugun kikaretara botako dugu.
- Hozten utziko dugu.
- Bukaera eta aurkezpena egin ondoren, masusta gorrien saltsa edo intxaurrak gehituko dizkiogu.
- Azukre karamelizatuarekin egindako adartxoekin apainduko dugu.
Errezeta: Mikel Uria, Mikel Uria jatetxea
“Sukaldean munduko sagarrik onena”
Loiolako Inazio Hiribidea, 5 – 20730 Azpeitia (Gipuzkoa) • Tel.: 943 81 43 15 • mikeluriajatetxea@gmx.es