Osagaiak (4 lagunentzat):
• 8 txahal mihi xerra fin.
• 300 gr. bertako onddo.
• 3 tipula.
• 2 azenario.
• Haragi salda.
• 2 dl. oliba-olioa (0,4°koa).
• 3 arrautza.
• 2 goilarakada tomate salda.
NOLA EGIN:
- Zartagin batean oliotan, tipula txikituta, erdi-egosten jarriko dugu.
- Ondoren, onddoak garbitu eta txikituta salteatuko ditugu.
- Honi, tomate salda pixka bat gehitu, eta urritzen utziko dugu.
- Hau guztia, su txikian nahasi eta gorde egingo dugu.
- Txahal-mihi xerrak mahaian gozatu eta gainean, aurrez eginiko onddo krema jarriko dugu, beste sei xerrekin hauek estaliz, ogitarteko baten gisara, eta hatzekin ertzetan indarra egin, onddo krema irten ez dadin.
- Ondoren, txahal-mihi xerrak arrautza-irinetan pasa eta zartagin batean frijituko ditugu. Frijitu ondoren, soberan duen olioa kendu eta zerbitzatu behar dugun ontzira atera.
SALDA:
- Zartagin batean tipula eta azenarioa erdi-egosten jarri, eta ondoren haragi salda nahasiko diogu.
- Hau guztia su txikian murrizten utziko dugu.
- Gure gustura murriztuta dagoenean, txahal-mihi xerrak salda horrekin estaliko ditugu.
- Guztia berotu ondoren, gure erara apaindu eta mahaira ateratzeko prest. Apaintzeko osagarriak bertako ilarra eta arrautza egosia izan daitezke.
Larrañaga hotela jatetxearen errezeta
Urrestilla bidea z/g • 20730 Azpeitia (Gipuzkoa) • Tel.:943 81 11 80
info@hotel-larranaga.com • www.hotel-larranaga.com