TARTA BARRUKOA
Osagaiak:
- 500gr kalabaza.
- 400gr porru
- 60gr gurin.
- Sagar bat.
- 2 arrautza.
- 200ml esne.
Prestaketa:
- Porruak garbitu eta zati txikitan zatitu.
- Kalabaza zuritu eta zati txikitan zatitu.
- Kazola gurina jarri eta barazkiak gehitu. Sutan jarri.
- Barazkiak biguntzen hastean, sagarra gehitu zati txikitan eginda.
- Dena biguntzean sutatik atera.
- Bol batean 200ml esne eta 2 arrautza gehitu, piper hauts eta gatz pixka bat bota. Dena nahastu.
- Barazkiei gehitu eta nahastu.
- Barazkiak orearekin egindako tartaletara bota.
- Labean sartu 30 minutuz. Azken bost minutuetan legatz zatiak jarri gainean eta berriro labean sartu.
- Hozten utzi eta moldetik atera.
OREA
Osagaiak:
- 250gr irin.
- 125gr gurin.
- 2 arrautza.
- 40ml ur.
- 5gr azukre.
- 10gr gatz.
Prestaketa:
- Bol batean irina jarri bolkan bat eginez. Bolkan horretako “zuloan” gatza, azukrea eta arrautzak nahastu.
- Gurina (ez dadila hotza egon) moztu eta irinarekin egindako bolkan ertzetan jarri.
- Irina eta gurina nahasten joan eta ondoren dena batera nahastu. Masa bat gelditu behar du.
- Hozkailuan sartu eta hozten utzi.
- Masa zabaldu 2mmko lodiera emanaz gutxi gora behera.
- Tarta molde txiki bat gurinarekin busti eta ondoren masa bertan jarri.
- Txitxirio batzuk jarri gainean (masa ez igotzeko eta uniforme gelditzeko) eta labean sartu.
- Eginda egotean txitxirioak kendu.
SAGAR BINAGRETA
Osagaiak:
- 2 sagar.
- 2 baratxuri.
- 250ml oliba olioa.
- Sagar ozpina.
Prestaketa:
- Sagarrei bihotza kendu.
- Labeko bandeja batean olioa jarri, sagarrak bertan busti eta gainean jarri.
- Baratxuria zuritu, zatitu ale bakoitza lau zatitan eta sagar barruan sartu.
- Labean sartu 20-25minutu.
- Sagarrak zuritu eta birrintzeko ontzi batean jarri.
- Gatz pixka bat, sagaro ozpina eta olioa gehitu eta dena birrindu.
AURKEZPENA
- Plater batean tartaleta jarri eta sagar binagreta gehitu.
- Ziazerbak garbitu, hostoa bakarrik utzi. Gatza eta olioa bota eta nahastu.
- Ziazerbak platerean tartaletaren alboan jarri eta binagreta pixka bat gehitu gainean.
- Sagar bat laminatu eta ziazerbei gehitu.