OSAGAIAK (4 lagunentzako):
• 2 tomate.
• 100 gr. porru.
• 100 gr. azenario.
• 100 gr. erremolatxa.
• 100 gr. kalabazin.
• 2 arrautza, irina eta gatza.
• 75 gr. irin.
• 75 gr. gurin.
• 500 ml. esne.
NOLA EGIN:
- Barazkiak ebaki, ez oso mehe, eta al dente egosiko ditugu.
- Tomatea 0,5 zentimetroko xerretan ebaki, eta arrautza-irinetan pasatuko dugu.
- Gurin, irin eta esnearekin bexamela egin, eta, ondoren, ondo-ondo lehortutako barazkiekin nahastuko dugu.
AURKEZPENA:
- Platerean, lehenengo, tomate-xerra bat jarriko dugu, eta horren gainean, osagarria.
- Gero, gainean, beste tomate-xerra bat. Bexamela 20 minututan utziko dugu hozten, eta ondoren gazta botako diogu eta gainerre (gratinatu) egingo dugu.
AUKERAK:
- Lagungarri moduan ozpin-olio saltsa (binagreta) jar dezakegu, edo haragi saltsaren bat, edo pikilloen krema, edo gogoko dugun edozein gauza.
Urrestilla bidea • 20730 Azpeitia (Gipuzkoa)
Tel.: 943 81 22 71
jaialaijatetxea@gmail.com