Osagaiak:
- Tipula.
- Errezil Sagarra.
- Azenarioak.
- Etxeko tomate saltsa.
- Usoak.
- Hirugihadda.
- Kozinatzeko soka fina.
- Baratxuriak.
- Olioa.
Prestaketa:
- Saltsa egiteko, ontzi batean tipula, azenarioa eta sagarrak zatituta jarriko ditugu sutan. Hauek egiten ari diren bezala etxeko toatea bota eta utzi dena bat egiten.
- Usoak garbitu ondoren, hirugiharra bueltan jarri eta kozinatzeko soka finarekin ondo lotu, sutan jartzen denean soltatu ez dadin.
- Sartagin batean baratxuria egiten jarri olioaz eta usoak bota, dena gorritu arte.
- Hauek gorritzean, saltsara gehitu eta 2-3 orduz egiten utzi, begiratzen joan.
- Usoak eginda daudenean, aparteko ontzi batean jarri eta saltsa iragazki batetik pasa fin-fin gelditu arte. Usoak saltsa horretara gehitu.